Hvordan bliver jeg smertefri?

Hos FysioDanmark Helsingør ryg klinik hjælper vi dig videre med grundig forundersøgelse, patientuddannelse og smertereducerende aktiv behandling, der skånsomt opbygger din styrke og skaber et bedre fysiologisk miljø omkring dine knogler, muskler og nerver i ryggen.​​

​Hvad kan du selv gøre?

​Det vigtig at have en god kropsholdning og al bevægelser som udgangspunkt godt.

Du bør reducere stress, smide overflødige kilo, spise sundt, dyrke motion og få rigeligt med søvn.

Du skal variere dine arbejdsstillinger ofte og få bevæget dig i det daglige, herudover er det yderst vigtigt at du i samarbejde med fysioterapeuten sætter den nødvendige tid af til behandling/ selvtræning.

Vidste du?

​Vores fysioterapeut og klinikejer Kenn Godske har erfaring med flere tusinde rygbehandlinger og har behandlet lægehenviste rygpatienter under sundhedslovens § 79 ( højt specialiseret sygehus behandling) i årene 2002- 2015, Hos Privathospitalet Øfeldt rygcentrene.

Vores aktive behandlingssystem er specieldesignet til hver eneste patient, og tager udgangspunkt i patientens aktuelle situation og fysiske tilstand

Behandlingen skiller sig afgørende ud ved, at alle patienter uanset rygsmerter eller diagnose, skånsomt kan træne ryggen til færre smerter samt mere styrke. Dette grundet de mange aktive lejringer og speciel designet rygkiler.

Hvorfor superviseret aktiv rygbehandling hos FysioDanmark Helsingør?

  1. ​Den dynamiske arbejdsgang medfører optimal blodgennemstrøm i rygstrækkermusklerne.
  2. Discusskiver påvirkes hensigtmæssigt og ernæres optimalt.
  3. Patienters naturlige bevægelse ved dynamisk behandling, bevares og vedligeholdes.
  4. Rygmusklerne bliver bedre i stand til at udnytte sin styrke, hvis behandlingen er styrkende og dynamisk.
  5. Forskubbet facetled påvirkes og “skubbes”nænsomt på plads så låsninger modvirkes fremadrettet.
  6. Patienten opnår bedre styrke og smertereducering ved den superviseret behandling og kan igen varetage fritid, sport samt arbejde.

Vi følger din bevægelse og udfordrer dine gamle vaner via øvelser og samtaler omkring dine bekymringer med F.eks. Smerter, Arbejde, søvn, famile, motion samt træning.​

​Det er vores rolle som fysioterapeuter i ryg klinikken FysioDanmark Helsingør, at fysisk vurdere dig korrekt, for at identificere de smertefølsomme strukturer og tilhørende mønstre, med en klar og ærlig kommunikation, der adressere dine bekymringer, samt at tilrettelægge en personlig behandlingsplan, der bygger på bedste og nyeste behandlings viden indenfor nyeste smertevidenskab.

klinikken behandler efter Den bio- psyko- sociale metode (evidens)

Hvad kan du selv gøre, for at imødekomme ryg behandlingen ?

​Det er super vigtigt at holde sig i bevægelse.

Du bør imellem behandlingsdagene være flittigt til at udøve aftalte øvelser, samt gåture på 30-45 min. Varighed, efterfulgt af dine øvelser.

Du kan med yderligere fordel reducere stress, smide overflødige kilo, spise sundt, dyrke motion og få rigeligt med søvn.

Du skal variere dine arbejdsstillinger ofte og få bevæget dig i det daglige med bevægelse, aflastning og behandling.

Nogle af de mest hyppige symptomer på rygsmerter og lændesmerter som vi ser hos FysioDanmark Helsingør rygklinik.

Hekseskud/ låsning/ Hold i ryggen.

Rygsmerter og graviditet gener.

Stivhed i ryggen, især om morgenen eller efter at have siddet ned.

Generel ubehag murrende smerter i ryggen.

Træthedsfornemmelse i ryggen.

Skarpe smerter især ved bevægelse.

Smerteudstråling til balle eller ben.

Hvert eneste symptom har en forskellig smertetype (murrende, prikkende, stikkende, jagende, dump mm.) netop smertetypen er vigtig for en videre udredning. Det er ofte smertetypen der indikere for fysioterapeuten hvilken struktur i din ryg der gør ondt (knogle, muskler, led, nerver mv.) og hvad der skal undersøges og behandles nærmere.

For os er smerte ikke bare smerte, det er således en vigtig del af undersøgelsen at kunne identificere præcis hvilken strukturer der er årsagen til smerterne, for derved at kunne sætte ind med korrekt behandling.​

Book tid online

Hvis du allerede er patient, kan du booke din næste tid online. Er du ny patient skal du ringe og bestille en hos kliniksekretæren på tlf.: 32 12 20 00. Hvis du har spørgsmål til vores behandlinger, kan du altid skrive til os på e-mail: info@fdhelsingor.dk.

Ring til på tlf.: ​32 12 20 00 eller send en mail til info@fdhelsingor.dk.

Henvendelser besvares hurtigst muligt.​

Åbningstider

Telefontid

​Mandag - fredag: kl. 08.00 - 15.00​

Fitnesscenter

​Mandag - torsdag: kl. 8.00 - 20.00

Fredag: kl. 8.00 - 15.00

Lørdag: kl. 10.00 - 13.00​

FysioDanmark Helsingør APS

CVR​: 41516860

L. Tvedes vej 14, 3000 Helsingør​

Klik her for rutevejledning